Priručnik za mud(r)ost

Ovo nije običan roman. I ne, ovakav nigdje drugdje nećeš naći.

Ovo je roman za buđenje života.

Više

17,10

Podijeli

Bila je mrkla noć. Zimsko doba.

Sjedila sam u svom podrumskom uredu… sama. Pisala sam jedan roman kad osjetim da se u misli uvlači crv sumnje… neću moći izvući ovu priču, kako da ja ovo složim, nikad nisam radila ništa slično…
Ostavljam se tog pisanja i razmišljam kako ne volim osjećaj koji mi se uvlači u srce. Koji osjećaj? Onaj kad ti hrabrost klizi kroz prste, kad se stisneš i pogneš glavu, kad sumnjaš… onaj osjećaj kad nemaš muda za život, kad ti potentnost ispari, kad se snaga ispuše… i ti više nisi ti. Sad si neka sjena od čovjeka, u tvom radu nema vatre… igraš na sigurno, a to sigurno daje tako dosadne rezultate…

Što da napravim, razmišljam…

Baš želim onu konjsku snagu koja me nosi kroz bure i vjetrove…
Kako se ima ta snaga… znam da je tu negdje jer bljesne kroz mene i život procvjeta… ali zašto je nekad ima, a nekad nema?
Opet razmišljam o tim mudima za život.
Želim pisati roman o mudima. Želim napisati roman koji će čitatelj uzeti u ruku i nakon kojeg će u njemu poteći rijeke života.
Kako da to napišem? Tako da sjednem i pišem bez ikakvih prepreka, što god srce bude htjelo ispričati.
Ajde da probam… ajde da pustim sve što u sebi imam… ajde da ne mislim o nikom i o ničem… ajde da napišem roman o mudima za život…
I tako se stvarao… i tako je nastao roman PRIRUČNIK ZA MUD(R)OST
I ne, takav nigdje drugdje nećeš naći.
Ovo je roman za buđenje života…
Tina Primorac, autorica

 

Što su bookblogeri i recenzenti rekli o romanu PRIRUČNIK ZA MUD(R)OST?

Davno sam se upoznala s pisanjem Tine Primorac. Najviše su me oduševile njezine ideje i beskonačna mašta koju posjeduje. No ništa od toga što sam znala nije me moglo pripremiti na ono što me dočekalo u ovom romanu. Priručnik za mud(r)ost nešto je fantastično, posve neočekivano i dosad neviđeno.

Biljana Budimir, P. S. I love books

 

Ovaj nas roman uči kako skladati note vlastitog života, kako otpjevati svoju pjesmu, pjesmu sretnog i zadovoljnog društvenog čovjeka koji neopterećeno živi život punim plućima. Roman se brzo čita, u jednakoj je mjeri i zabavan i poučan. Ovim romanom Tina je još jednom pokazala da njena mašta ne poznaje granice, ali i dokazala svoju zrelost i kvalitetu.

Milena Lovrić, Veličanstvena knjiga

 

Ovo je roman koji će svatko doživjeti na svoj čaroban način, uzeti što mu u tom trenutku treba i vraćati mu se. I baš u tome je njegova vrijednost. Drago mi je da je Tina imala MUD(R)OSTI za ovu knjigu i toplo vam preporučujem da i vi zavirite u ovaj roman.

Lana Remenar, Book dragon 13

 

Tina Primorac ovom dirljivom i inspirativnom pričom mladog Netmeja, koji očajnički bježi iz svoje sredine, donosi čitatelju praktičnu mudrost.  Ovo je priča o potrazi za snagom duha, priča svake osobe na putu samoostvarenja. Istinsko osvježenje u hrvatskoj književnosti!

Mateja Puž, Albatrossica

Format

Broj stranica

Uvez

Godina izdanja

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Priručnik za mud(r)ost”