NOVI PODCAST U GRADU

Podrumski razgovori

Podrumski razgovori je podcast Tine Primorac, diplomirane novinarke, trenerice komunikacije, književnice i profesionalne pripovjedačice. Svoje dugogodišnje iskustvo rada s ljudima kao voditeljica amaterskih dramskih grupa i radionica o osobnom razvoju i komunikaciji odlučila je pretočiti u podcast koji će zračiti optimizmom i privlačiti opuštenim razgovorima sa zanimljivim gostima.

 

Svoje neobično ime podcast duguje podrumskoj prostoriji koju je Tina pretvorila u ured, a rado služi i kao omiljeno okupljalište susjeda i prijatelja ili fino rashlađena dječja igraonica u vrućim, ljetnim mjesecima.

 

Uđite u podrum, a sve brige ostavite pred vratima!

5. epizoda: Može li poduzetništvo biti igra u kojoj uživamo?

Može li poduzetništvo biti igra? Možemo li mijenjati svoj pogled na stvari koje nam se čine teškima i fatalnima i u svemu pronaći izazov i humor kojima se radujemo? Je li svaka naša odluka uistinu konačna i presudna ili je sve to iluzija koja će splasnuti kad se otisnemo u avanturu zvanu poduzetništvo.

Ovo su neke od tema o kojima sam razgovarala s Anamarijom Kovačić koju vidim kao dobri duh poduzetništva u mojoj poslovnoj zajednici. Anamarija stvarima pristupa na vrlo jednostavan i učinkovit način. Ona pokušava i kada se čini teško, ne bježi od izazova, otvara vrata u nepoznato i sve to čini s osmjehom zadržavajući uvijek pozitivan pogled na svijet oko sebe.

Kako joj to uspijeva i što je sve trebala proći da bi postala organizatorica vjenčanja, voditeljica brenda Feshtaona i kreatorica zanimljivog turističkog programa nadahnutog Zagrebom i kultnim filmom Tko pjeva zlo ne misli, otkrit ćemo u petoj epizodi podcasta Podrumski razgovori s Tinom Primorac.

Anamariju potražite na instagramu kao @feshtaona ili pođite u obilazak Zagreba na jedinstven način preko @eventura_zagreb i dobro se zabavite uz štrukle i gemišt.

Uživajte u slušanju i budite slobodni slati vlastite uvide, želje, pozdrave, pitanja koja vas zanimaju i koja biste voljeli da obradim u budućim emisijama gdje nas očekuju mnogi zanimljivi ljudi. Mail na koji se možete javiti je tina@paresia.hr.

4. epizoda: Kako voditi brigu o vlastitim potrebama i emocijama?

U četvrtoj epizodi u Podrumske razgovore mi je došao prvi gost – Mateo Miličević, simpatični član tima Heureka edukacija kojeg sam upoznala u vrlo neobičnim okolnostima na Write & Wine radionicama.

Mateo bez zadrške priča o stvarima koje mnoge tište – o sindromu izgaranja, o prevelikim zalogajima koje ponekad uzimamo, o brzini života u kojemu ne pazimo na vlastite potrebe, gdje ne izražavamo emocije i na sebe stavljamo enormne pritiske pod kojima pucamo.

Na pristupačan način, Mateo na vlastitom primjeru objašnjava kako biti svoj, živjeti najljepše vrijeme svog života, odbaciti presing i loše iskustvo pretvoriti u ono najbolje što nam se ikada dogodilo.

Zavirite u novu epizodu Podrumskih razgovora i saznajte zašto je važno brinuti o sebi, svojim emocijama i svojim potrebama te kakve benefite nosimo obitelji i zajednici kada smo sretne, izgrađene, zadovoljne osobe.

Uživajte u slušanju i budite slobodni slati vlastite uvide, želje, pozdrave, pitanja koja vas zanimaju i koja biste voljeli da obradim u budućim emisijama gdje nas očekuju mnogi zanimljivi ljudi. Mail na koji se možete javiti je tina@paresia.hr⁠.

3. epizoda: Zlata Muck Sušec - hrabrost u prihvaćanju izazova

Moja treća gošća poznata je televizijska i radijska voditeljica Zlata Muck Sušec. Zlatu poznajem još od studentskih dana i uvijek sam se divila lakoći kojom je prihvaćala nove životne odgovornosti i izazove.

Već s devet godina Zlata se prijavila na svoju prvu audiciju za voditeljicu na HRT-u i bila je odbijena. Imati hrabrosti pokušati ponovo i ponovo, vjerovati u sebe i kada doživiš poraz, stati pred druge bez obzira na loša iskustva ili ružne komentare odlike su koje krase ovu snažnu ženu.

Moja je želja da vam ova emisija bude motivacija da se bacite u vatru, okušate u izazovima koji vas privlače, da preuzmete odgovornost za izgradnju vlastite budućnosti i gradite svoj put bez obzira na strahove i obeshrabrujuće glasove kojih nikada ne manjka. 😊

Uživajte u slušanju i budite slobodni slati vlastite uvide, želje, pozdrave, pitanja koja vas zanimaju i koja biste voljeli da obradim u budućim emisijama gdje nas očekuju mnogi zanimljivi ljudi. Mail na koji se možete javiti je tina@paresia.hr.

2. epizoda: Kako jačati samopouzdanje i pobjednički mentalitet?

U drugoj epizodi Podrumskih razgovora pridružila mi se vedra i samopouzdana Sandra Đurijanček, magistra psihologije zaposlena u Mentalnom treningu gdje radi s vrhunskim sportašima i ljudima koji teže vlastitoj izvrsnosti.

Kako biti pobjednik, tko su mentalno jaki ljudi i kako izgraditi vlastito samopouzdanje neka su od pitanja na koja je Sandra dala vrlo konkretne i kvalitetne odgovore. Britka i elokventna, puna znanja koja s lakoćom prenosi možda će u vama prouzročiti želju da uzmete olovu i bilježnicu i zapišete genijalne savjete i trikove koje je podijelila sa mnom u ovom iznimno zanimljivom razgovoru.

Sandra će u budućnosti svakako ponovno sjesti preko puta mene jer jedna emisija nije bila dovoljna da istražimo sva intrigantna područja kojima se bavi, a mogu unaprijediti kvalitetu naše svakodnevice.

Uživajte u slušanju i budite slobodni slati vlastite uvide, želje, pozdrave, pitanja koja vas zanimaju i koja biste voljeli da obradim u budućim emisijama gdje nas očekuju mnogi zanimljivi ljudi. Mail na koji se možete javiti je tina@paresia.hr.

1. epizoda: Oslobodi se straha od tuđeg mišljenja

Zašto strahujemo od negativne kritike? Zašto nam je važno što drugi misle o nama? Kakva se snaga krije u prihvaćanju i zašto je prihvaćanje put prema slobodi izbora i življenja? Što možemo učiniti kada nas strah koči u realizaciji planova i ciljeva i kako se probijaju granice vlastite komocije?

Sve su to pitanja koja sam postavila svojoj prvoj gošći u podcastu Podrumski razgovori, predivnoj i dragoj prijateljici Ružici Vuger Stojnić, diplomiranoj psihologici, psihoterapeutici, logoterapeutici. Ružica se educirala i u nenasilnoj komunikaciji, geštaltu, terapiji igrom, NLP-u i na mnogim drugim edukacijama, osoba je koja konstantno radi na sebi, a ja sam je imala čast upoznati u kazalištu gdje smo zajedno glumile u urnebesnoj komediji Bajka za odrasle, nesređene ljude.

Veliki povod za razgovor s Ružicom (kojoj se možete javiti na ruzica_v@yahoo.com) mi nije trebao jer Ružica zna znanje i što god je pitam, uvijek ima odgovor, a nadam se da ćete isto iskustvo doživjeti i sami slušajući prvu epizodu Podrumskih razgovora. Uživajte u slušanju i budite slobodni slati vlastite uvide, želje, pozdrave, pitanja koja vas zanimaju i koja biste voljeli da obradim u budućim emisijama gdje nas očekuju mnogi zanimljivi ljudi. Mail na koji se možete javiti je tina@paresia.hr.

Družimo se na newsletteru 🙂