ROMANI

SANJATI RIJEČIMA… TVOJE VRIJEME ZA PREDAH!

ROMANI

AUTORICA: TINA PRIMORAC

Biti pisac Pomalo samotno, pomalo sanjivo, lako i teško, sve je to biti pisac. Pomalo posao, pomalo čežnja, ponekad tragično, uvijek radosno, tako je biti pisac. Pomalo otuđeno, pomalo povezano, uronjeno u maštu s nogama na zemlji, tako živi pisac. Van svega, s glavom u riječima, duboko u srcu i duši, u tamnim uličicama, na proljetnim livadama, običan i neobičan, takav je pisac. Tijelom prisutan, maštom odsutan, u svom filmu, to je pisac. Ponekad s težinom, ponekad s lakoćom, ponekad u očaju, ponekad u poletu, tako stvara pisac. Ponekad se otkriva, ponekad se skriva, ponekad se nazire, a ponekad bježi u rečenicama koje sklapa od sna i jave. I dok stvara sanja riječima, nestaje u pitanjima i vraća se s odgovorima, zato je predivno biti pisac.

SANJATI RIJEČIMA

Zašto sanjati riječima?

Jer prije djelovanja sanjamo riječima. Prije negoli se zaputimo prema cilju o njemu pričamo samima sebi maštajući u svojoj glavi, potom svoju maštu prepričavamo drugima čeznutljivo priželjkujući da ćemo biti dovoljno odvažni uistinu ostvariti ono o čemu govorimo. Kad riječi postanu dovoljno snažne pretačemo ih u svoje odluke i ostvarujemo ih diveći se procesu koji smo prošli i hrabrosti koju smo iznjedrili da svoje riječi pretvorimo u stvarnost.
Zato sanjam riječima, iznova se podsjećajući na ono što je važno, na neprolazne vrijednosti bliske svakom od nas. Zato pišem priče koje nukaju da se zagledamo u ono bitno, da se prepustimo dječjem pustolovnom duhu, da se prisjetimo kako smo nekoć imali ludo velike planove i da se odvažimo na njihovo ostvarivanje.
Sanjajmo riječima, uživajmo u dnevnoj dozi dokolice i mira koji su prijeko potrebno gorivo našoj kreativnosti. Sanjajući riječima prekidamo svakodnevnu žurbu i vraćamo se na djetinji izvor iz kojeg možemo crpiti bezgranične ideje koje čuče u našim talentima.

predahni uz kratku priču
Odmori se uz kavicu, inspiriraj se kratkom pričom!

ŽELIŠ ORGANIZIRATI PREDSTAVLJANJE ROMANA ILI SUSRET S AUTORICOM?

    *Molimo ispunite točno sva polja
    Pošalji mail!

    info@paresia.hr

    JAVI SE ZA DOGOVOR!

    + 385 95 850 7354