2OZBILJNO ZABAVNESAPUNIČASTE
RADIONICE

Mislili ste da stare sapunice španjolskog govornog područja o čijem su štetnom utjecaju govorili mnogi umni ljudi ne mogu ponuditi ništa korisno?

Možda ipak mogu jer ćemo im ovim radionicama zadati bolan udarac i natjerati ih da postanu korisne!

Pretjerane reakcije, spletke, crno-bijeli likovi, pravice, kritike, kvocanja, nemoguće situacije, nezadovoljstva i izljevi svih vrsta možda izgledaju dobro na televiziji, ali u stvarnom životu ne koriste mnogo i oduzimaju energiju i vrijeme.

Kako se odmaknuti od  nepotrebnih problema uzrokovanih lošom komunikacijom i živjeti sretno i ispunjeno?

Poprilično lako ako znamo što treba zadržati, a što odbaciti, kada stati na loptu, a kada se odmaknuti i krenuti svojim putem, što promijeniti, a što poboljšati…

Ako ti je puna kapa sapunica i treba ti odmor i zaokret, dođi!

Radionice su namijenjene svima kojima je dosta gluposti i žele ih strpati pod ključ i pritom se dobro zabaviti. Promjena počinje s tobom! Dođi i prodrmaj svoj pogled na komunikaciju!

EI - ŠTO ŽELIM - GRANICE

Kako smanjiti doživljaj i jasno izraziti svoje potrebe?

SAPUNIČASTA PRIČA 01

Tko je pogledao barem jedan nastavak sapunice mogao je vidjeti kako prenaglašeni likovi pokušavaju riješiti svoje komplicirane, zamršene, zakukuljene, katkad i uvrnute situacije. Brojne svađe, čupanja kose, vrištanje, okrutni pogledi naglašeni oštrim okom kamere, smicalice i podsmjehivanje dio su prilično široke palete neukusne, sapuničaste komunikacije.

Trebam! Želim! Hoću! Ne trebam! Ne želim! Neću! Kako bez mnogo nepotrebne buke izraziti što nam treba, ali i otkriti zašto ponekad pribjegavamo sapuničastoj komunikaciji? Zašto je ponekad teško izreći svoje potrebe i kako to naučiti? Kako se otarasiti sapuničaste komunikacije i kako se obraniti od tuđih napada sapuničastom komunikacijom saznat ćeš na ovoj radionici.

1

EI

Što je emocionalna inteligencija, zašto je važna i kako nam pomaže u odnosima?

2

ŽELIM / NE ŽELIM

Znati prepoznati i izreći svoju potrebu te tako izbjeći nejasnoće i konflikte.

3

GRANICE

Znati tko si i što je tvoj prostor odgovornosti te kako postići da ga i drugi respektiraju.

EI - ŠTO ŽELIM - GRANICE
 • 1 RADIONICA
 • TRAJANJE – 2 h
 • CIJENA – 200 kn
 • ZNANJE/ZABAVA – zagarantirani!

Saznat ćeš kako ti malo pitanje ŠTO ŽELIM može zauvijek promijeniti život i način na koji komuniciraš, kako koristiti emocionalnu inteligenciju, kako se kontrolirati i izraziti onda kad je potrebno i kako odrediti i postaviti jasne granice za kvalitetan život. Izbaciti uljeze sa svog terena i prestati njuškati po tuđem.

* Na sve se radionice možeš prijaviti bez obzira vidiš li da je za njih otvoren službeni termin. Uz dovoljan broj zainteresiranih,  odmah se otvaraju novi termini!

  *Molimo ispunite točno sva polja

  AUTONOMIJA - SPONTANOST - POTREBE

  Kako biti civilizirano neukrotiv?

  SAPUNIČASTA PRIČA 02

  Ako ste prešli u kasne tridesete onda se vjerojatno sjećate Rose Salvaje, glavne protagonistice telenovele Divlja Ruža koja živi u siromaštvu sa svojom kumom i ponaša se neuglađeno i neprikladno. Ako je netko takne tuče se i psuje, ne da na sebe i živi nekim svojim životom noseći šilterice i smucajući se po kvartu.

  Stvar se mijenja kad ukrade voćku sa stabla bogataške kuće i biva optužena za krađu od, naravno, podle bogatašice. Divljakuša u velikoj kući upoznaje ljubav svog života i kako to obično u sapunicama bude, kreću komplikacije.

  Kako biti civilizirano neukrotiv? Donositi odluke o sebi i svom životu, ići svojim putem bez potrebe za velikim sukobima i paničnom obranom vlastitih stajališta, to je balans koji se krije u autonomiji. A kako doći do autonomije, što ona zapravo znači, kako biti u gomili, a ne izgubiti sebe i svoje mišljenje, kako biti svoj, a pripadati i graditi zdrave i kvalitetne odnose, saznat ćeš na ovoj radionici.

  1

  AUTONOMIJA

  Što je autonomija, koje su njezine komponente, zašto je zapostavljamo i kako to promijeniti?

  2

  SPONTANOST

  Kako bez podsvjesnih okidača donositi odluke koje najbolje odgovaraju tvojim potrebama?

  3

  POTREBE

  Kako prepoznati vlastitu potrebu, prihvatiti je, izraziti i biti zadovoljan?

  AUTONOMIJA - SPONTANOST - POTREBE
  • 1 RADIONICA
  • TRAJANJE – 2 h
  • CIJENA – 200 kn
  • ZNANJE/ZABAVA – zagarantirani!

  Nauči biti autonomna, zrela osoba i promijenit ćeš sve u sebi i oko sebe. Osjeti zadovoljstvo i puninu života uz preuzimanje odgovornosti i spontanost koja će ti donijeti radost življenja u trenutku i kvalitetne izbore. Nauči prepoznavati svoje potrebe i slagati slagalicu koja će pokrenuti promjene.

  * Na sve se radionice možeš prijaviti bez obzira vidiš li da je za njih otvoren službeni termin. Uz dovoljan broj zainteresiranih,  odmah se otvaraju novi termini!

   *Molimo ispunite točno sva polja

   ISKUSTVO - POZIV - INSPIRACIJA

   Kakvu snagu skrivaju naši životni ožiljci?

   SAPUNIČASTA PRIČA 03

   Mladi Enrique Iglesias pjeva uvodnu temu telenovele Marisol dok nas djevojka s velikim ožiljkom uvodi u zapetljan scenarij još jedne ljubavne priče o ružnom pačetu i njegovoj preobrazbi.

   Dok završavaju Enriqueovi tugaljivi melosi, sjedamo pred ekran i pratimo komplikacije kojima se ne nazire kraj. Marisol je draga djevojka s velikim ožiljkom na licu kojeg skriva dugom kosom, kojeg se srami i odbacuje. A uz tu nedaću, kako to u bajkama biva, ona je još i siromašna te prodaje umjetno cvijeće kako bi prehranila sebe i svoju umiruću majku. A majka, naravno, krije veliku tajnu i prije smrti svojoj dragoj Marisol želi reći da je unuka bogatog don Alonsa, ali ipak umire i tajnu odnosi sa sobom u grob.

   Marisol upoznaje unuka don Alonsa, Jose Andresa i oni se zaljube dok im iza leđa rade zločeste bogate gospođice i gospođe. U velikom obratu doznajemo da Jose Andres nije svjestan kako on ustvari nije pravi unuk don Alonsa… 😀

   U ovoj radionici se nećemo baviti tajnim životom don Alonsa i pomutnjom koju je unio u živote protagonista, nego Marisolinim ožiljkom kojeg se toliko srami.

   Trebamo li skrivati svoje ožiljke ili oni u našem životu mogu imati veliku vrijednost? Trebamo li bježati od kompleksa, prošlosti, događaja koji su nas obilježili, nutarnjih i fizičkih hendikepa ili se u njima krije pravo blago i nova mogućnost?

   Što možemo naučiti iz ožiljaka, što s njima možemo učiniti i kako na njima možemo izgraditi vrhunske stvari, saznat ćeš na ovoj radionici.

   1

   ISKUSTVO

   Kako iskoristiti vlastita iskustva, kako prepoznati blago koje se u njima krije?

   2

   POZIV

   Kako izgraditi genijalan poziv na temelju iskustva koje nam se ne sviđa?

   3

   INSPIRACIJA

   Što učiniti sa svojim iskustvima, kako doprinijeti zajednici i živjeti ispunjeno?

   ISKUSTVO - POZIV - INSPIRACIJA
   • 1 RADIONICA
   • TRAJANJE – 2 h
   • CIJENA – 200 kn
   • ZNANJE/ZABAVA – zagarantirani!

   U sebi kriješ resurse koji su dovoljni za život kakav želiš živjeti. Tvoja su iskustva jedinstvena priča koja se u takvom obliku više nikada neće ponoviti. Kako razviti poziv na temelju iskustva i inspirirati sebe i druge, otkrij na ovoj radionici.

   * Na sve se radionice možeš prijaviti bez obzira vidiš li da je za njih otvoren službeni termin. Uz dovoljan broj zainteresiranih,  odmah se otvaraju novi termini!

    *Molimo ispunite točno sva polja

    TALENTI - STAGNACIJA - KORIŠTENJE

    Korištenje vlastitih talenata kao put prema ispunjenom životu!

    SAPUNIČASTA PRIČA 04

    Atraktivna Paola Bracho glavni je lik nekoć popularne sapunice Otimačica. Živi s mužem Carlosom Danielom kojeg ne voli i s kojim joj je dosadno, ali ga iskorištava zbog bogatstva koje posjeduje. Jednog dana sretne djevojku Paulinu koja izgleda isto kao i ona i ucjeni je da zamijene uloge kako bi mogla na put oko svijeta sa svojim ljubavnikom.

    I dok Paola uživa u bijegu, Paulina živi s njezinom obitelji i shvaća kako je nitko u kući ne voli jer se Paola uvijek prema svima ponašala osorno i ružno, spletkarila je gdje je god mogla i postala omražena.

    Nakon otkrivanja tajni, Paulina završava u zatvoru, a Paola ponovno sjeda na tron u kući i nastavlja s prljavim igrama dok ne strada u teškoj prometnoj nesreći nakon koje priznaje što je učinila.

    Paulina je napokon slobodna i pronalazi svoju sreću, a Paola umire ne iskoristivši ništa od svog života kojeg je provela u potrazi za nečim što je nikada nije usrećilo.

    Paola i Paulina su, naravno, sestre blizanke koje je netko razdvojio na porodu, ali u to nećemo ulaziti. 😀

    U nama čuče mnoge tajne koje ni sami ne razumijemo. Podsvijest nas vodi kroz život i diktira našim odlukama, a da toga ne moramo biti svjesni. Potreba za dokazivanjem, osjećaj manje vrijednosti, strah od istraživanja i napredovanja, želja da volimo i da nas se voli iskazana na krivi način, potreba da smo netko, da smo u centru pažnje, da smo glavni, zgrtanje bogatstva kojim nešto kompenziramo, strahovi, strepnje, osjećaj dosade, praznine i neispunjenosti… sve nas to može tjerati da sreću tražimo gdje je nećemo naći ili na način koji nije dobar, a rezultat su ponovno praznina, dosada i neispunjenost.

    Kako život prolazi, svoje stanje prihvaćamo kao konačno ili kao nešto što se dogodi svima uz opravdanje da je život takav i da je sretan kraj rezerviran samo za bajke i Paulinu iz sapunice.

    Ali sretan kraj uistinu postoji i svi mi posjedujemo opremu koja nam je potrebna da dođemo do životnog zadovoljstva, a ta oprema su naši talenti.

    Ako u podrumu ili u prostorijama imamo stvari koje ne koristimo, nakon nekog vremena primijetit ćemo kako su prekrivene prašinom. Isto tako je i s talentima. Ostavimo li ih neupotrijebljene, neće ih prekriti prašina, ali će ih prekriti sloj nezadovoljstva. Što ih duže ostavljamo da trunu, nezadovoljstvo će rasti.

    U kakvim god se situacijama nalazili, koliko god malo resursa imali, koliko god oskudan bio naš manevarski prostor, bit ćemo zadovoljni ukoliko se uistinu posvetimo razvijanju talenata.

    1

    TALENTI

    Pronaći talente tamo gdje ih ne tražimo, shvatiti što su talenti i zašto nas nešto osobito privlači.

    2

    STAGNACIJA

    Što se događa kad ne iskorištavamo talente, kako se to odražava na nas i kvalitetu života?

    3

    KORIŠTENJE

    Što ćemo doživjeti kada počnemo koristiti talente koje smo zapostavljali? Kako doći do promjene?

    TALENTI - STAGNACIJA - KORIŠTENJE
    • 1 RADIONICA
    • TRAJANJE – 2 h
    • CIJENA – 200 kn
    • ZNANJE/ZABAVA – zagarantirani!

    Dok god ne budemo puzla koja je sjela na pravo mjesto nešto će nas žuljati, bockati, smetati i mučiti. Postoji jednostavna metoda provjere u kakvom smo stanju po pitanju naših talenata, a isto tako i način kako otkriti što nas to uistinu privlači. Sve ćemo to raščistiti na ovoj radionici.

    * Na sve se radionice možeš prijaviti bez obzira vidiš li da je za njih otvoren službeni termin. Uz dovoljan broj zainteresiranih,  odmah se otvaraju novi termini!

     *Molimo ispunite točno sva polja

     MOJA VRIJEDNOST - PRIRODNOST - KRITIKA

     Prepoznaj vlastitu vrijednost!

     SAPUNIČASTA PRIČA 05

     Sapunica zanimljivog naziva Sirota, mala bogatašica nalikuje na bajku o Pepeljugi. Djevojka Consuelo poslužuje zlu maćehu i dvojicu braće žaleći za ocem koji ju je beskrajno volio, ali je, nažalost, preminuo. Otac joj je oporučno ostavio svo bogatstvo, a maćeha je šalje od kuće kako Consuelo nikada ne bi saznala da novac pripada samo njoj.

     Jadna, neugledna i preplašena mlada dama daleko od kuće upoznaje princa na bijelom konju, zgodnog Julia, u čijem prisustvu polako otkriva svoju pravu vrijednost.

     Što mislimo o sebi jasno se ocrtava kroz našu komunikaciju (govor, stav tijela, pogled, glas) koliko god se mi to trudili sakriti. Ako nismo sigurni koliko vrijedimo ili vrijedimo li uopće, prepuštamo se u ruke drugih koji će odrediti našu cijenu. Budemo li imali sreće, naletjet ćemo na zgodnog Julia koji će nas voljeti i podignuti naš pogled u visine, ali možemo završiti i u posjedu zle maćehe koja upada u naš prostor, ruši naš integritet, obasipa nas konstantnim kritikama i udara tamo gdje najviše boli.

     Zato je najbolja varijanta otkriti vlastitu vrijednost i biti prirodna, neopterećena osoba koja svojoj okolini odašilje svoje granice i pozitivu.

     Kad znamo tko smo i koliko vrijedimo, nesmetano ćemo dopustiti Juliu da nas voli i vrlo lako ćemo otkantati zlu maćehu.

     1

     MOJA VRIJEDNOST

     Zašto ne prepoznajem svoju cjelokupnu vrijednost i kako to promijeniti?

     2

     PRIRODNOST

     Kada se rađa prirodnost i zašto nas prirodni ljudi uvijek privlače više od drugih?

     3

     KRITIKA

     Što s mojom vrijednosti ima kritika? Mentalitet kritiziranja, obrana od nepotrebne kritike.

     MOJA VRIJEDNOST - PRIRODNOST - KRITIKA
     • 1 RADIONICA
     • TRAJANJE – 2 h
     • CIJENA – 200 kn
     • ZNANJE/ZABAVA – zagarantirani!

     Magična privlačnost nekih ljudi krije se u njihovoj prirodnosti, a prirodnost je produkt poznavanja vlastite vrijednosti. Kad znaš tko si, tada te tuđa mišljenja ne mogu obeshrabriti i poljuljati. Stojiš čvrsto na nogama, sposoban izgrađivati sebe i druge.

     * Na sve se radionice možeš prijaviti bez obzira vidiš li da je za njih otvoren službeni termin. Uz dovoljan broj zainteresiranih,  odmah se otvaraju novi termini!

      *Molimo ispunite točno sva polja

      IMAŠ PITANJE ILI TREBAŠ JOŠ INFORMACIJA?

       *Molimo ispunite točno sva polja
       Pošalji mail!

       info@paresia.hr

       Slobodno nazovi! Pitaj što te zanima!

       + 385 95 850 7354