PARESIA

Autorski projekt skrojen za poticanje pozitivnih promjena!

PARESIA

Projekt Paresia

AUTORICA: TINA PRIMORAC

Misija Moja misija polazi od ideje da čovjek ne stoji na mjestu; ili raste ili tone. Zato je misija ovog projekta poticati proces preobrazbe u sebi i u drugima kako rast u nama nikada ne bi stao. Svi imamo mnoštvo sposobnosti, ponekad nam je potrebno samo ohrabrenje za sljedeći korak i realizaciju.

Vizija Radionicama, predstavama i romanima za odrasle te edukativnim sadržajem za djecu i mlade ponuditi alate koji će nam pomoći da rastemo na našem životnom putu i odvažimo se stvarati svoje jedinstvene priče.

STVARATI = ŽIVJETI

Moja priča se gradila polako. Nastala je na mom iskustvu i snažnom uvjerenju kako je život prepun mogućnosti, a svatko se može ostvariti i u njemu pronaći svoje jedinstveno mjesto. Ali pronalazak tog mjesta nije kraj, nego tek početak stvaranja. On je točka u kojoj shvaćamo kako smo dovoljno izgradili sebe i kako je vrijeme da svoje snove, rad, trud, zalaganje i ljubav koji su rasli u skrovitosti, podijelimo s drugima.

Želim da u mom radu pronađete poticaj kojim ćete rasplamsati vlastite snove, da pronađete pokretačku snagu kojom ćete razbuditi i upregnuti usnule talente, prisjetiti se vlastitih težnji na koje ste zbog nepredvidivog životnog puta možda zaboravili. Ili vam samo treba motiv, skok iz straha u nadu, iz ideje u realizaciju da ono što je u vama napokon ugleda svjetlo dana.

Što radim

Sve oko nas je komunikacija. Sve što činimo ili ne činimo je komunikacija. Ja komuniciram pisanom riječi i maštom, učim o komunikaciji i svoja znanja pretačem u radionice i programe kojima je svrha podignuti kvalitetu života svakog pojedinca.

 • 01.
  Romani
  Izbaciti se iz svakodnevice i zaploviti u izmišljene svjetove. Privilegija koju donose knjige. Doza inspiracije, doza avanture, doza dokolice, doza smijeha i suza… tako potrebni u ovom užurbanom svijetu.
 • 02.
  Radionice
  U središtu mojih radionica je komunikacija. Poznavanjem dobre komunikacije dobivamo čvrst temelj za izgradnju kvalitetnih odnosa i kvalitetnog života što nam omogućuje osobno zadovoljstvo i dosezanje postavljenih ciljeva.
 • 03.
  Predstave
  Maštom i humorom uroniti u ozbiljne teme. Rasteretiti se svjetlima pozornice, šarmom glumaca i čarolijom kazališta, a sa sobom ponijeti poantu koja će u život unijeti pozitivu i polet. To nudim u svojim predstavama.
 • 04.
  Mini program
  Najkvalitetnije učenje je ono kroz igru. Zato stvaram edukativne sadržaje, materijale i programe koji djeci pomažu usvojiti važne lekcije na zabavan i pristupačan način.
Što je stvorila mašta /
4Romana
11Predstava
7Radionica
1Slikovnica

Kreativni nered

Iskustvo

Prije svega bilo je iskustvo. Usponi i padovi, mukotrpan rad i zezancija. Sve se to uplelo i ispreplelo u mom radu.

Sanjati riječima

Spoznaje, ljudi, susreti, događaji, čežnje i ostvarenja pretočeni u misli i riječi romana, slikovnica i dramskih tekstova.

Pogodi u bit

Cjeloživotno učenje i vječito traganje za odgovorima iznjedrili su učinkovite alate i programe kojima se dosežu ciljevi. Ne govori mi kako da riješim pojedinu situaciju, nauči me kako da komuniciram i sve ću situacije riješiti sam.

Biti zadovoljan

Ne sretan, ne uvijek dobre volje, nego baš zadovoljan onim što jesam i onim što imam. Zadovoljni ljudi stvaraju bolje sutra. Oni uvijek gledaju u pravom smjeru. Oni ne stoje na mjestu, ali ni ne pokušavaju panično pobjeći iz svojih cipela.

Zašto Paresia?

Projekt je dobio ime Paresia prema liku iz mog romana Velika tajna Pona – Potraga.

Paresia je bio čovjek istine, čovjek koji se našao usred životne oluje gdje je shvatio ono što je uistinu važno: graditi život na svojim vrijednostima i za njih se boriti prihvaćajući odgovornost i rizike tog puta. Vidao je rane što mu ih je život zadao, ali nije ostao zagledan u njih, zarobljen njima, već je hrabro krenuo prema drugima. Bio je spreman izložiti se riziku kako bi druge podizao i oslobađao, kako bi im donio istinu i potaknuo ih da nastave tražiti ono što je dobro. Vrlo lucidan, vrlo mudar, daleko od pukog sanjara, čovjek koji stoji čvrsto na nogama, ali zna da svijet nije njegova granica; on je slobodan. Slobodan od svega što ponekad grčevito čuvamo, od svega što nas plaši da krenemo na vlastita putovanja. Čovjek koji se nije odrekao sreće zbog zla kojeg se nagledao, čovjek koji se nije odrekao radosti zbog težine koja ga je okruživala, čovjek koji nije pognuo glavu kad su ga slamale sile mnogo jače od njega samog.

Paresia predstavlja plemenitost i dostojanstvo prožeto nečim divljim i neukrotivim. Predstavlja autentičnost kojom smo svi darovani, ali je ponekad prelako gubimo kako bismo išli lakšim putem, često nizvodno čineći mnoge ustupke i uklapajući se u kalupe koji nas zarobljavaju i brišu našu izvornu snagu. Nismo isti. Usudimo se njegovati vlastitu jedinstvenost, biti ono što jesmo i takvi se predstaviti drugima.

Paresia predstavlja žar koji u nama gori dok god dišemo. I kada mislimo da smo beznadni i kada ne vidimo izlaz, u nama živi nada u bolje sutra, nada da je moguće izboriti se za zrak i ponovno disati punim plućima. Imamo moć stvarati život kakav želimo živjeti. Potrebno je rasplamsati žar kako bi zagrijao naše grudi, napunio srce novim poletom, kako bi postao gorivo koje nas vodi dalje i kako bi taj gorući plamen zagrijao i one oko nas. Svaka ideja se kuje u propitivanjima, u nedoumicama, u boli, katkad i u velikoj patnji. Ali onaj koji preživi teške dane i njihovu razarajuću moć prihvati kao vlastitog saveznika, iz svake životne stupice može izaći jači.

To je Paresia.

Javi se

Postani dio priče!

  *Molimo ispunite točno sva polja
  Pošalji mail!

  info@paresia.hr

  Slobodno nazovi! Pitaj što te zanima!

  + 385 95 850 7354